loggo_hjorne lgo_bif
logo venstre2

Tot-Kam – BJØRNDAL: 1-3 (1-1)      <tilbake til Bjørndal IF hoveside>

Laget: Martin Ekstrøm, Mikael Samuelsen, Marius Nygaard, Kristian Lund, Marius Taftø Petersen, Glenn Halvorsen, Mathias Samuelsen, Fredrik Samuelsen, Thomas Kristensen, Jørgen Marius Jensen og David Fortes.

Innbyttere: Morten Haagensen, Adrian Schreier, Kenneth Braathen.

0-1: 20. min. David Fortes
1-1: 33.
1-2: 66. min. David Fortes
1-3: 75 min. Marius Nygaard


Gule kort: Tot-Kam: 0, Bjørndal: 2 (David og Glenn)

Å så digg det er med sesongens første seier! Og ikke bare er det sesongens første seier, det er den første kampen vi spiller god fotball. Det er første gang vi har flere kandidater til banens beste spiller, Fredrik som terrorisert på vingen og løp ræva av seg. Glenn som dominerte sentralt på midtbanen med ekstrem løpskraft og total kontroll. Mathias som serverer pasninger på gullfat som om det var det mest naturlige i verden, Xavi har ingenting pårræ! David som er en konstant trussel mot et særdeles stresset stopperpar og ikke minst med to mål. Martin som hadde flere gode redninger, spesielt en lekker beinparade i første omgang. Og listen kunne blitt lenger, poenget her at i dag spilte god fotball og vi spilte som et lag, det var rett og slett vakkert og se på til tider. (Så vakker fotballen kan bli på en sliten gressmatte på Ekeberg.)

Vi setter preg på kampen med en gang og skaper mye. Toten-kam avslører taktikken sin tidlig, de skal dumpe ballen opp mot to spisser som tydelig har slitt med å finne matchende strømper og shorts. Som faktisk byr på litt problemer i starten og det viser seg at tilbakespill til Martin på den matten her er et ikke-tema.

Bjørndal får hull på byllen rundt 20 minutter inn i første omgang da David setter inn ballen! Det kommer en lang ball inn i feltet som til slutt blir headet ned til David av Fredrik, mr. Fortes setter den i kassa og Bjørndal tar en velfortjent og deilig ledelse. Det hadde allerede vært produsert en del gode sjanser av både David, Fredrik, Thomas og Glenn, så målet føles veldig forløsende.

Bjørndal fortsetter å presse på og vi skaper flere gode sjanser, der Toten-Kam på sin side får til noen gode sjanser på blindt kontringsspill. Noe som skulle vise seg å bli farlig rundt 30 minutter da det kommer en ball mot forsvarsrekka. Ballen spretter og er vanskelig å kontrollere, og plutselig blir den snappet opp av en Tot-Kam spiller som setter den i mål bak Martin. Reduseringen er et faktum og vi begynne å jage seier igjen.

Vi har kampen, og får til flere gode sjanser mot slutten av omgangen. Spesielt Glenn har en helt rå volley som på lik linje med Marius sitt skudd mot Nordstrand hadde fortjent en bedre skjebne. Keeper viser at han ikke er noen Hilario Gomes og redder det fantastiske skuddet med en arm og for fort kontroll på det.

Lagene går til pause på stillingen 1-1, men det luktet flere mål og flere mål skulle det bli.

Bjørndal går på med samme lag, mens Morten varmer opp på siden for å komme inn. Bjørndal presser på og eier andre omgang mye mer enn første. Tot-Kam skaper lite og er kun farlig på noen gjennombrudd som ender opp i ingenting.

Rundt 60 min spilt spiller Glenn en finfin pasning gjennom til David som avslutter kaldt og rolig til venstre for keeper! 2-1 og det føles bra.

Tot-Kam har til andre omgang satt inn en kjempe med nr. 18, Kristian Lund skulle lære han å kjenne bedre etter hvert, spesielt i boksen. Tot-Kam søker naturlig nok mannen på 2 meter inne i boksen og Kristian dekker naturlig opp mannen på 2 meter. Klimakset topper seg når Kristian klarerer i egen stang med kjempen i ryggen . Det føles godt for alle oss andre under 175 å se at selv en gamp som Kristian Lund sliter innimellom, så lenge det ikke resulterer i selvmål.

Bjørndal mater på, og etter en klabb og babb session inne i boksen får Davis tråklet ballen til Marius som står inne i boksen. Han kliner til med venstre ben og ballen ligger i kassa! 3-1 til Bjørndal som nå har seieren i sin hule hånd.

Det er en sliten gjeng utpå matten, og folk må etter hvert kapitulere for kramper og utmattelse. Kenneth kommer inn og spiller både på høyreving og høyreback når anledningen tilsier det. Mens Jørgen Marius og Fredrik også fungerer som poteter i forskjellige posisjoner.

Tot-Kam skaper lite selv om de presser på. Noe av det siste som skjer er at Mathias slår en lang ball fra firspark inn i boksen. Helt fri dukker Jørgen Marius opp og skal bare styre ballen inn i mål. Hender flyr opp i været for å juble, tiden går over til slow-motion og alle ser ballen trille.. utenfor mål, langs linja, og den ender til slutt opp hos mannen med gnagsårene, Kristian Lund.

Fløyta går og årets første seier er i boks! En god laginnsats og en godt spilt kamp! Det føles godt å være i rute!

Husk trening på mandag kl. 2015!

Later mathafackas!

 

jansam.net