loggo_hjorne lgo_bif
logo venstre2

NORDSTRAND 3 – BJØRNDAL: 2-1 (0-0)      <tilbake til Bjørndal IF hoveside>

Laget: Martin Ekstrøm, Mikael Samuelsen, Andrian Schreier, Kristian Lund, Marius Taftø Petersen
Glenn Halvorsen, Jørgen Marius Jensen, Fredrik Samuelsen, Mathias Samuelsen, Morten Landsverk , Thomas Kristensen

Innbyttere: Mikkel Sigvart, Markus Engelstad

1-0: 62. min. Kristian Lund (Mathias Samuelsen)
1-1: 70. min.
1-2: 83. min

Etter en god sesongoppkjøring med seier i både cup og treningskamper meldte påskeferien sin ankomst og laget tok ferie. Det kan spekuleres i om dette var årsaken til den ekstremt varierende forestillingen som ble fremført på ”niffen” en sen onsdagskveld. (Som uheldigvis for samtlige spillere falt på samme dag som første match av ”el calssico”i champions league.)
Vi stilte også en ganske skadeskutt skute til kamp, med Arjan, David og Anwar ute med skade, Tommy i grønt, Pajtim m.i.a, Kenneth på jobb, samt Andreas og Abel rotet bort i en byråkratiskjungel. Det skulle vise seg og bli en sliten og irritabel gjeng ute på banen, så vi hadde ikke sagt nei takk til flere på benken.
Kampen begynner greit, der lagene spiller jevnt, mens Nordstrand ruller mest ball. Begge lag får notert to gode sjanser de første 15 minuttene. For vår del er det Thomas som spiller fint igjennom Morten som er hårfint for sent ute til å sette den i mål. Nordstrand har en god sjanse da Vegard Aarhus (for øvrig den eneste spilleren jeg kan navnet på) blir spilt igjennom og for avsluttet godt, men rett på Martin, som hadde en god dag på jobb med flere gode redninger.
Nordstrand tar over mot slutten av omgangen og Bjørndal blir løpende mye mellom ball. Det er stort strekk i laget og det er tydelig at løpskapasiteten til Nordstrand begynner å sette sitt preg på flere ben. Jeg vil tro at Nordstrand har erfaring med å ”slite ut” motstanderen, noe de ganske så brealt viser da de bytter ut hele angrepsrekken. Inn kommer blant annet en slags mutasjon mellom Chicharito og Inzaghi, en mann som skulle vise seg å bli avgjørende for det endelige resultatet.
Lagene går til pause på stillingen 0-0 og i Bjørndal leiren utspiller det seg en scene som minner om pausen på Santiago Bernabéu. Mye drittslenging, krangling, misnøye og ræva humør, det eneste som manglet var at reservekeeperen til Nordstrand hadde flydd på en av våre spillere. Da hadde vi klart å gjenskape pausedramaet fra Madrid mer eller mindre identisk.
Andre omgang begynner med at Glenn prøver å gjenskape flere av Roy Keans mindre heldige øyeblikk i fotballhistorien. Noe som blir belønnet med gult kort, tett etterfulgt av et bytte initiert av Glenn selv.
Moralens forfall er et faktum og inn kommer kapteinbiffen som har varmet opp til kampen med kiropraktortime og et deilig, varmt boblebad på østkanten sin vestkant, Nordstrand.
Nordstrand fortsetter å presse på og Bjørndal er inne i en periode der vi skaper særdeles lite. Vi løper igjen mye mellom ball, forsvarsleddet henger etter som igjen resulterer i store sprik i laget.
Men så skjer det som ofte skjer i fotball, mot spillets gang scorer Bjørndal på et herlig frispark slått av Mathias. Inne i boksen vanker han som skal vanke der, Kristian Lund. Han skaller ballen i mål og Bjørndal leder 1-0 da det er igjen ca 30 minutter.
Det skal ikke ta lang tid før Nordtstrand utligner. Marius som utvilsomt er Bjørndal beste spiller denne  kampen, blokkerer en ball som blir spilt inn i feltet og han klarerer til innkast. I et ukonsentrert øyeblikk er det en slapp markering x 2. Innkastet blir stusset videre av en Nordstrand spiss, i boksen vanker mutasjonen selv og tupper inn 1-1. Målet hadde ligget i luften lenge og Nordstrand var nå sultne på mer.
Nordtrand bytter angrepsrekke igjen og friske ben skal inn å terrorisere det defensive leddet til Bjørndal, en gjeng som for øvrig begynte å vise tydelige tegn til å være slitne.
Bjørndal klarer å skape litt mer på kontringer etter at Svein setter inn Mikkel ”the mean running machine” på topp. Men det resulterer ikke i noe mer enn at vi tupper ballen opp og Mikkel jager den. Vi slutter etter hvert å spille fotball og Nordstrand trykker på. Det er stillingskrig en liten periode, som toppes med at Marius avslører at han mest sannsynlig har Riise familien i slektstreet sitt. Han kliner til fra 30 meter, med et hardt skudd som har retning rett mot mål. Uheldigvis for kampen, laget, Marius og fotballen treffer ikke ballen godt nok og keeper får plukket opp Dunga-skuddet.
Bjørndal resirkulerer angriperne sine med den ene offensive spilleren vi har på benken. Markus kommer inn for Morten, og Morten kommer etter hvert inn for Fredrik. Undertegnede må gi seg også, etter han må gi opp kampen mot er løpeglad mutasjon fra helvette.
Inn kommer en noe roligere Glenn Halvorsen, som har byttet ut sutring i pausen og starten av andre omgang, med konstruktivkritikk og gode tips fra sidelinjen.
Bjørndal henger med, men som i store deler av kampen, styrer Nordstrand showet. En lang gjennombruddspasing mot mutasjonen selv skaper problemer for Glenn som for blokkert skuddet hans. Uheldigvis går skuddet rett i bena på spiss nr to som sender Nordstrand opp i ledelsen.
Det er rundt fem minutter + tilegg igjen og Bjørndal prøver å få til noe som minner om en siste innspurt, selv om forsøket er noe halvhjertet. Mikkel stresser keeper til å gjøre en feil, som igjen gjør at Morten kan avfyre fra distanse. Skuddet går midlertidig godt til siden for mål. Vi har et godt, langt innkast av Marius som blir stusset igjennom. Men når vi ikke har noen på bakerste stang, kan vi bare takke oss selv for at det ikke ender uavgjort i denne kampen.
Elendigheten avsluttes med at Mathias spiller fri Markus på venstrekanten, som legger inn bak mål. Kepper skyter ut og kampen blåses av. Årets første tap er et faktum og vi får en skeiv start på sesongen. Etter en dårlig gjennomført match er det mye å rette opp i til kampen mot Hauketo. Trøsten er at vi slo de 5-0 i oppkjøringen og at de tapte 3-8 mot Langhus, så forhåpentligvis får vi med oss et resultat og en god forestilling i det møte. Da har vi forhåpentligvis flere spillere tilgjengelig også.

Later mothafuckas!

jansam.net